Mainos
Mainos

Rajamäki: Kameravalvonnasta laki

Videovalvontaa koskevaa lakia ei ole säädetty, vaikka Suomi on valvotuimpia maita Euroopassa.

Sisäministeri Kari Rajamäki ehdottaa, että Suomeen tulisi oikeusministeriön johdolla laatia yleislaki kamera- ja videovalvonnasta. Nykytekniikka on tuonut mahdolliseksi käyttää erilaisia valvontakuvia entistä monipuolisemmin.

Rajamäki puhui asiasta tänään Joensuun poliisilaitoksen 60-vuotisjuhlassa. Hän sanoo, että tekninen kehitys luo uusia ja tehokkaita työkaluja rikosten torjuntaan, mutta samalla kasvavat väärinkäytön riskit ja ihmisten yksityisyyden suoja kapenee.

- Mielestäni tulee käynnistää laaja-alainen selvitystyö biometristen tunnisteiden käsittelystä, automaattisesta tallentamisesta ja vertaamisesta sekä teknisen valvonnan muuttumisesta digitaalitekniikan ja hahmontunnistusmenetelmien kehityksen johdosta.

Rajamäen mukaan Suomella on monen vuoden ajalta hyviä kokemuksia poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen yhteisestä rikostiedustelusta. Viranomaiset hyödyntävät teknistä valvontaa kunkin alan omassa lainsäädännössä määritellyllä tavalla. Suomessa ei ole yleislakia kamera- ja videovalvonnasta, vaikka Suomi on Britannian rinnalla valvotumpia maita Euroopassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme