Mainos
Mainos

Rajamäki: Kirkkojen paloturvallisuuteen lisää huomiota

Keskeisiä toimia ovat valaistuksen ja valvonnan lisääminen sekä automaattisten paloilmoitin- ja sammutuslaitteiden asentaminen.

Kirkkorakennusten paloturvallisuuteen kiinnitetään entisestään lisää huomiota, lupaa sisäministeri Kari Rajamäki. Tulipalon riskiä kirkoissa on pidettävä huomattavan suurena, hän arvioi tänään Rautalammilla.

Rajamäki viittasi tänä vuonna sattuneisiin Porvoon tuomiokirkon sekä Kaivokselan kirkon ja Jehovan Todistajien valtakunnansalin paloihin Vantaalla.

- Rakennukset ovat usein paloturvallisuuden kannalta ongelmallisia ja niihin saattaa liittyä voimakkaita erisuuntaisia tunteita. Siksi kirkkopalot ovat usein tahallaan sytytettyjä ja hankalasti sammutettavia, hän pohti.

Kirkkorakennusten paloturvallisuuden nykytila kartoitetaan Museoviraston johdolla. Tavoitteena on myös saada palkatuksi asiantuntija tukemaan seurakuntia paloturvallisuutta parantavien toimien suunnittelussa. Yhteisistä toimista on sovittu Kirkkohallituksen ja eri viranomaisten edustajien kesken.

Keskeisiä toimia ovat valaistuksen ja valvonnan lisääminen sekä automaattisten paloilmoitin- ja sammutuslaitteiden asentaminen. Kaikkia kirkkorakennuksia varten on laadittava pelastussuunnitelmat ja pelastusviranomaisen johdolla järjestetään niitä koskevia harjoituksia.

Lisäksi poliisi ja pelastusviranomaiset parantavat kirkkopalojen tutkintaa ja menetelmiä niiden ennalta ehkäisemiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme