Mainos
Mainos

Rajamäki: Kuusankosken auttamiseksi talkoohenkeä

Rajamäki vastaa pääministeri Vanhasen eiliseen kuntaliitosajatukseen, ettei Kuusankoskea voi pitää kuntana joka olisi ollut leväperäinen palveluiden tuotannossa.

Sisäministeri Kari Rajamäki vaatii hallitukseen talkoohenkeä Kuusankosken auttamiseksi ja puoltaa kuntaliitoksia alueelle. Rajamäki sanoo kannanotossaan, että Kuusankosken, Anjalankosken, Kouvolan ja Jaalan yhdistäminen yhdeksi kunnaksi helpottaisi kestävien ratkaisujen löytämistä palveluiden tuotannossa ja elinkeinopolitiikassa.

Pääministeri Matti Vanhanen kyseenalaisti eilen kuntaliitosajatuksen keinona auttaa Kuusankoskea ja huomautti, että Kuusankoskella palvelujen tuotanto on ollut kalliimpaa kuin naapureissa.

Rajamäki vastasi, ettei Kuusankoskea voi pitää kuntana joka olisi ollut leväperäinen palveluiden tuotannossa.

- Maassamme on 115 kuntaa, joissa esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut hoidetaan Kuusankoskea kalliimmalla. Kuusankosken kunnan päätöksentekijät eivät tarvitse tässä tilanteessa mitään syyllistämistä, Rajamäki sanoi.

Demarit tyrmistyivät Vanhasen Kuusankoski-puheista

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen katsoo pääministeri Matti Vanhasen syyllistävän Kuusankosken kuntaa puoluepoliittisin perustein. Viitanen sanoo olevansa tyrmistynyt Vanhasen välinpitämättömästä asenteesta kunnan kriisiin, joka on syntynyt Voikkaan tehtaan sulkemisesta.

- On erittäin huolestuttavaa, että Suomen pääministeri ei kanna huolta yhteiskuntamme vähäosaista tai niistä ihmisistä, joita kilpailukyvyn nimissä kohdellaan kuin kärpäsiä. Pääministeri Vanhanen näyttää tarkoittavan yhteiskunnalla jotain muuta kuin sen kansalaiset, varsinkin jos nämä eivät edusta keskustan perinteisiä kannattajia.

Kukaan ole edes unelmoinut siitä, että UPM:n työntekijöille korvattaisiin edes 90-prosenttisesti heidän tulomenetyksensä, Viitanen sanoi viitaten maanviljelijöille luvattuun korvaukseen EU-tukien leikkauksesta.

Vastalause Kuusankoskelta

Vanhasen lausuntoa kauhisteli myös kuusankoskelainen kansanedustaja Valto Koski joka arveli, ettei Vanhanen ole ollenkaan tietoinen laajasta yhteistyöstä, jota Kouvolan seudun kunnat ovat tehneet jo pitkään. Palvelurakenteita on saatu sen avulla uusittua ja kalleimmista käytännöistä on päästy eroon.

Se että, verotulot ovat Kuusankoskella olleet kohtuullisella tasolla, ei ole kuntaa hyödyttänyt, Koski huomautti. Kunta maksaa asukasta kohden 159 euroa verotulontasausta, josta osa menee naapurikuntien taskuun.

- Mitä Kuusankosken poliittiseen kulttuuriin tulee, josta väitätte tuhlailumme johtuvan, on syytä todeta, ettei meillä ole enää pitkään aikaan ollut varaa valtuustossa riidellä, kaikki on tehty sulassa sovussa kuntalaisten parhaaksi, Koski vakuutti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme