Mainos
Mainos

Rajamäki: Kyläyhdistyksille vastuuta palveluista

Sisäministeri Kari Rajamäen mielestä kyläyhdistykset voisivat kuntien rinnalla ottaa vastuuta palveluista. Toimintaan olisi saatavissa kehittämismäärärahoja, joihin kuitenkin sisältyisi myös taloudellinen vastuu.

Sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) mielestä paikalliset kyläyhdistykset voisivat kuntien rinnalla ottaa vastuuta palveluista. Yhdistykset voisivat hänen mukaansa ottaa halutessaan taloudellista vastuuta ja lähteä hankkeisiin, joihin liittyy myös riskejä.

Rajamäki korosti tänään Harjurantapäivillä Kangaslammilla, ettei kyse ole kuntapalveluja korvaavasta toiminnasta. Kuntien ja kyläyhdistysten voimien yhdistäminen on hänen mukaansa kuitenkin perustelua, koska se muun muassa mahdollistaa merkittävien kehittämismäärärahojen saamisen.

Kylätoimikuntia on Suomessa lähes 3 300, ja niistä lähes 1 300 rekisteröityjä yhdistyksiä. Taloudellisen toiminnan harjoittaminen vaatii kylä- ja asukastoimikuntien rekisteröitymistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot