Mainos
Mainos

Rajamäki: lisää tehoa salametsästyksen torjuntaan

Sisäministeriö laatii vielä tämän vuoden aikana strategian metsästyksen valvonnasta ja metsästysrikosten tutkinnasta, lupasi sisäministeri Kari Rajamäki. Suurpetokantaa tulee hänen mukaansa säädellä hallitusti.

Rajamäen mukaan tarkoitus on linjata ne keinot, joilla poliisi tehostaa salametsästyksen torjuntaa. Metsästysrikosten torjuntaa on viime vuosina jo tehostettukin, ministeri totesi. Rajamäen mukaan metsästysrikokset ovat viime vuosina muuttuneet entistä vakavammiksi, ammattimaisemmiksi ja häikäilemättömämmiksi. Lisäksi todistajia ja viranomaisia on uhkailtu.

Ministeri kiitteli puheessaan Itä-Suomen läänin poliisiyksiköiden yhteistyötä metsästysrikosten tutkinnassa. Vuonna 2002 perustettu Mehtuu-projekti onnistui selvittämään noin sata vuosina 1998-2002 tapahtunutta hirven salakaatoa sekä kahden karhun salakaadon. Metsästysrikosten ohella tuli ilmi laittoman saaliin kätkemisiä, ampuma-aserikoksia ja riistaeläinten kauppaan liittyviä rikoksia.

Rajamäki korosti, että luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on sivistysvaltiolle tärkeää. Suurpetokantaa tulee hänen mukaansa säädellä hallitusti. Ministeriltä löytyi ymmärrystä myös vaaraa tai vahinkoa aiheuttavien yksilöiden lopettamiselle.

-Omaisuusvahingot eivät ole korvaamattomia, mutta silloin, kun kysymyksessä on kiireellinen tilanne ja ihmisten turvallisuus on välittömästi uhattuna, vaihtoehtoisia toimintakeinoja ei juurikaan ole, katsoi Rajamäki. Rajamäki puhui Poliisikoululla pidetyssä poliisin erävalvontaseminaarissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme