Mainos
Mainos

Rajamäki: Poliisiylijohtajaan kohdistuu henkilöajojahti

Kansanedustajan, entisen sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) mielestä nykyisen sisäministeri Anne Holmlundin (kesk.) tulee päättäväisesti puhkaista poliisiylijohdon tulehduspesäkkeet, ennen kuin tilanne ajautuu kestämättömäksi.

Rajamäki vakuuttaa tiedotteessaan, että poliisiylijohtaja Markku Salmisen valinnan yhteydessä tehtiin laaja turvallisuusselvitys, joka osoitti Salmisen valinnan tehneille päättäjille syötettyjen, henkilöityjen väitteiden perättömyyden.

Rajamäki sanoo samassa yhteydessä olevansa huolissaan myös poliisin työrauhasta. Hänen mielestään kohu osoittaa lisäksi huonoa hallintoa. Rajamäki on huolissaan siitä, että kansalaisten turvallisuus kärsii poliisiylijohdon sisäisestä vihanpidosta ja henkilöajojahdista.

Poliisiylijohtaja Markku Salminen joutuu antamaan selvityksen virka-autonsa käytöstä. Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen odottaa selvitystä maanantaihin mennessä.

Viljanen kertoi toissapäivänä saaneensa tiedon, jonka perusteella on syytä tarkistaa, onko Salmisen virka-auton käyttö ollut kaikilta osin asianmukaista. Kansliapäällikkö ei halua ennakoida, onko epäilynä mahdollisesti se, että Salminen olisi käyttänyt virka-autoa yksityisajoihin.

Selvitys on pyydetty koko Salmisen virka-ajalta. Hän aloitti tehtävässään vuoden 2005 alussa.

Valtiovarainministeriön ohjeiden mukaan virka-autoa ei saa käyttää yksityisajoihin, vaan kyseessä pitää olla virkamatka. Valtion kyytiä ei saa käyttää oman kodin ja virkapaikan välisiin työmatkoihin. Sen sijaan virka-autoa saa käyttää, jos lähtee kotoa esimerkiksi kokoukseen, jota ei pidetä työpaikalla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

(12.03.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme