Mainos
Mainos

Rajamäki puolustaa tshetsheenisivujen sulkemista

Sisäministeri Kari Rajamäki pelkää tshetsheenisivujen leimaavan Suomen kauhun kylväjäksi

Sisäministeri Kari Rajamäki pelkää, että tshetsheenikapinallisten nettisivun välittäminen Suomen kautta saisi Suomen ikävään valoon terrorismin pelossa elävissä valtioissa.

Rajamäki varoittaa, että propagandasota on osa terrorismin uutta ulottuvuutta. Sananvapaus koskee myös Internetiä, mutta jos Kavkaz-sivusto avataan uudelleen, suojelupoliisi seuraa sen lainmukaisuutta.

Poliisiministeri yhdistää tshetsheenien nettisivut Suomen maineeseen.

- Kun Internet tarjoaa myös terroristeille toiminnan kordinoimisen ja propagandan mielessä erinomaisen kanavan, niin missä määrin meille Suomelle ja suomalaisille on eduksi, että me pyrkisimme muodostamaan Suomesta erityisen tukikohdan kansainväliseen ja maailmanlaajuiseen toimintaan terrorismin tukemiseksi niiden toimiessa tuskaa ja ahdistusta levittäen. Kannattaa miettiä onko tämä meidän roolimme eurooppalaisessa perheessä ja laajemminkin, Rajamäki linjaa.

Rajamäen mukaan Kavkaz-sivuja on syytä epäillä.

- Jos tämä toiminta alkaa uudelleen, siihen palataan esitutkinnassa. Jo nyt suojelupoliisilta on tullut tietoa, että siellä oli väkivaltaan lietsomista ja rikolliseen toimintaan liittyviä yllykkeitä.

Yllykkeenä Supon ylitarkastajat näkivät sivua ylläpitäneen Mikael Storsjö mukaan nettikirjeen, jossa sanottiin, että kun Venäjän turvallisuuspalvelu lupaa tshetsheeenipäällikkö Mashadovin päästä 10 miljoonaa dollaria, niin presidentti Putinin pää on kaksi kertaa arvokkaampi.

Storsjön mukaan teksti oli humoristista eikä kehottanut tapaamaan ketään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme