Mainos
Mainos

Rajamäki: Sokerireformi uhkaa myös maitotuotantoa

Rajamäen mukaan sokeriuudistuksen kaltaiset muutokset murentaisivat sitä EU:n linjausta, että eurooppalaista maataloutta ei alisteta maailmanlaajuiselle kilpailulle.

Sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) pelkää, että EU:n komission esittämä sokeripolitiikan uudistus saattaa uhata myös maidon tuotantoa Suomessa.

Rajamäen mielestä sokeriuudistuksen tapaiset muutokset murentaisivat radikaalisti sitä EU:n linjausta, että eurooppalaista ja myös suomalaista maataloutta ei alisteta maailmanlaajuiselle kilpailulle.

- Se (sokeriuudistus) voisi merkitä toteutuessaan tuhoisaa painetta myös maidontuotantoon, Rajamäki sanoo.

Sisäministeri vaatii, että kansallisten maitokiintiöiden jatkuminen on "väkevästi varmistettava". Rajamäki torjuu sokeripolitiikan uudistuksen myös sokerituotannon jatkumisen näkökulmasta.

- Jos uudistus hyväksytään komission esittämässä muodossa, on sekä sokerin viljely että koko elintarvikeketju vaarassa loppua Suomesta, sisäministeri toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme