Mainos
Mainos

Rajamäki: Suomi suhtautuu vakavasti ihmiskauppaan

Sisäministeri Kari Rajamäki muistuttaa, että Suomi tekee töitä laittoman maahanmuuton ja ihmiskaupan torjumiseksi.

Sisäministeri Kari Rajamäki vakuuttaa, että Suomi suhtautuu vakavasti ihmiskauppaan. Hän sanoo, että poliisin ja rajavartiolaitoksen on tehtävä entistä tiiviimmin yhteistyötä laittoman maahanmuuton ja ihmiskaupan torjumiseksi.

Lisäksi sosiaaliviranomaisten ja muiden vapaaehtoisjärjestöjen pitää Rajamäen mukaan tarjota entistä aktiivisemmin palveluitaan ihmiskaupan uhreille.

- Uhrien kautta voidaan paremmin päästä käsiksi myös itse ilmiöön, hän huomautti puhuessaan tänään Juvalla.

Rajamäen mukaan viime kesänä Itämeren maiden kesken sovittiin, että järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan paneutuvassa Itämeri-työryhmässä keskitytään Suomen puheenjohtajuuskaudella vuosina 2005-2006 entistä laajemmaksi käyneen naiskaupan ennalta estämiseen. On myös sovittu Itävallan kanssa, että sen ja Suomen EU-puheenjohtajuuskausilla ensi vuonna laiton maahanmuutto ja ihmissalakuljetus nostetaan keskeisiksi painopistealueiksi.

- Tapaan Venäjän sisäasiainministerin Rashid Nurgalijevin parin viikon päästä Petroskoissa. Tämänkin tapaamisen asialistalla on ihmiskauppa, hän muistutti.

Prostituution nykyistä tehokkaampi torjunta edellyttää Rajamäen mielestä ennalta estävien toimien entistä parempaa yhteensovittamista. Koska prostituutiota harjoittavat ihmiset ovat usein uhrin asemassa, ei tämä koordinaatiotehtävä sovi poliisille.

Ulkoministeriön johdolla yhteistyössä useiden viranomaisten kanssa on valmisteltu ihmiskaupan vastaista toimintasuunnitelmaa. Rajamäki kertoi, että hallitus käsittelee sitä lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme