Mainos
Mainos

Rajamäki: Supo tutki teollisuusvakoilua

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan Soneran teletunnistetietoja käytettiin Suojelupoliisin tutkimuksissa, joissa selvitettiin, olivatko ulkomaalaiset henkilöt syyllistyneet teollisuusvakoiluun.

Suojelupoliisi tutki Soneran teletunnistetietojen avulla teollisuusvakoilua. Sisäministeri Kari Rajamäki kertoo Turun Sanomissa Supon epäillleen teollisuusvakoilusta ulkomaisia henkilöitä.

Sisäministeri Rajamäki on erittäin huolissaan teletietojen vuodoista.

-Teletiedot voivat joutua ulkopuolisten käsiin, ja niitä voidaan hyödyntää teollisuusvakoilussa, joka on kova ja selkeä uhka Suomessakin.

Soneran teleurkintajuttu on sisäministerin mielestä niin varoittava esimerkki, ettei vastaavaan ole varaa Suomen oloissa. Myös Suojelupoliisin epäillään käyttäneen tutkimuksissaan Soneran teletunnistetietoja salaa, ilman tuomiostuimen lupaa. Rajamäki tehostaisikin teleoperaattoreiden valvontaa pikaisesti.

-Se on selvää, että myös viestintäviraston pitää tehdä asiassa omat päätöksensä. Kun operaattorista koituu näin suuria ongelmia, niin kontrollia on kiristettävä selvästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot