Mainos
Mainos

Rajamäki: Tehostettu talousrikostorjunta tuottaa tulosta

Takaisin saatua omaisuutta oli viime kesäkuun loppuun mennessä kirjattu jo lähes 34 miljoonaa euroa, kun koko viime vuonna rikoshyötyä saatiin takaisin vajaat 35 miljoonaa euroa.

Sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) kehuu poliisin saavan perittyä rikoksilla hankittua omaisuutta takaisin yhä enemmän. Takaisin saatua omaisuutta oli viime kesäkuun loppuun mennessä kirjattu jo lähes 34 miljoonaa euroa, kun koko viime vuonna rikoshyötyä saatiin takaisin vajaat 35 miljoonaa euroa.

Rajamäen mukaan tähän on päästy viranomaisten järjestelmällisellä ja pitkäjänteisellä työllä. Tehostetun talousrikostutkinnan ja -torjunnan voimavarat on turvattava tulevinakin vuosina, hän patisti tänään.

Talousrikollisuuden ja harmaan talouden on arvioitu aiheuttavan vuosittain yli viiden miljardin euron suuruiset vahingot. Rajamäki ennusti vahinkojen kasvavan nopeasti muun muassa globalisaation ja tietotekniikan kehittymisen vuoksi. Nyt olisi hänen mukaansa kiireesti tehostettava liiketoimintakiellon valvontaa ja viranomaisten yhteistyötä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot