Mainos
Mainos

Rajamäki: Tiedot Stasi-listan nimistä vääriä

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan julkisuudessa esillä olleet nimet eivät esiinny Suojelupoliisin kassakaapissa olevalla Stasi-yhteyksistä epäiltyjen niin sanotulla Tiitisen - Koiviston listalla.

Rajamäki vastasi kansanedustaja Petri Neittaanmäen asiaa koskevaan kysymykseen. Neittaanmäki siteerasi Espanjan aurinkorannikolla ilmestyvää suomenkelistä lehteä, jossa kerrottiin muutaman tunnetun henkilön mukanaolosta listalla.

Suojelupoliisin mukaan kysymyksessä mainitun listan ovat nähneet vain sellaiset henkilöt, joilla on ollut virkatehtäviensä vuoksi tarve saada tieto siitä. Listan ovat voineet siten nähdä vain salassapitovelvolliset ja virkavastuulla toimivat virkamiehet.

- Tämä on syytä ottaa huomioon arvioitaessa lähteiksi väitettyjen tahojen luotettavuutta,. Kysymyksessä mainitut nimet eivät ole kyseessä olevalla listalla, vastauksessa sanotaan.

Neittaanmäki katsoi, ettei hän saanut vastausta siihen, esiintyvätkö ko. henkilöt jollain muulla Stasi-listalla. Hän sanoi ottavansa asian esille huomenna, kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vierailee Suojelupoliisin tiloissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme