Mainos
Mainos

Rajamäki torjuu Supo-valvojan

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan nykytilannetta voidaan parantaa ilman erillistä valvontaelintä.

Poliisiasioista vastaava sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) torjuu vaatimuksen uuden valvontaelimen perustamisesta suojelupoliisia varten. Rajamäki sanoi tänään Varkaudessa, että nykytilannetta voidaan parantaa muutenkin.

Uutta valvontaelintä ehdotti aiemmin viikolla eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.). Sasi tarjosi eduskunnan yhteyteen viisihenkistä valvontaryhmää, joka raportoisi Supon toiminnasta vuosittain.

- Olemassa olevia säännöksiä soveltamalla ja nykyisten ylimpien laillisuusvalvontaviranomaisten ja eduskunnan valiokuntien valvontakäytäntöä edelleen yhtenäistämällä ja sisältöä kehittämällä on mahdollista päästä nykyistä parempaan lopputulokseen ilman erillistä parlamentaarista valvontaelintä, Rajamäki sanoi.

Rajamäki kertoi myös, että poliisin ylijohto ja keskusrikospoliisi ovat aloittaneet sellaisen järjestelmän luomisen, jonka avulla voidaan vaikeuksitta seurata poliisin telekuuntelua ja -valvontaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot