Mainos
Mainos

Rajanylityspaikoilla liikenne palautunut normaaliksi

Suomeen tulevien venäläisturistien lisäksi rajaliikennettä lisäsivät myös pääsiäisenviettoon Venäjälle matkanneet suomalaiset.

Venäjällä voimaan tullut lainmuutos ruuhkautti pääsiäisliikennettä varsinkin Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajanylityspaikoilla. Ruuhkahuippu selvitettiin viime yönä, päivällä liikenne sujui jo normaalisti.

Venäjällä voimaantullut lainmuutos ruuhkautti pitkäperjantaina pääsiäisliikennettä varsinkin Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajanylityspaikoilla. Pohjois-Karjalan Niiralassa autoilijat joutuivat odottamaan jopa 6-8 tuntia ja Vartiuksen rajanylityspaikalla Kainuussakin joitain tunteja.

- Eilenhän oli perjantaipäivä ja vielä kolme juhlapyhää edessäpäin, joten aika paljon oli kulkijoita muutenkin, kertoi rajavartija luutnantti Paavo Hakkarainen Pohjois-Karjalasta tänään. - Joskus puolenkymmentä vuotta sitten oli vastaavia jonoja, mutta viime vuosina ei enää tällaisia ole koettu.

Suomeen tulevien venäläisturistien lisäksi rajaliikennettä lisäsivät myös pääsiäisenviettoon Venäjälle matkanneet suomalaiset.

Venäjän lainuudistuksessa aiemmin ilmaiset autositoumuslomakkeet muuttuivat kolmen euron eli sadan ruplan hintaisiksi. Tieto uudistuksesta tuli esimerkiksi Niiralaan vastaeilen, joten autoilijat eivät tienneet siitä etukäteen. Kaakkois-Suomessa Nuijamaalla ja Vaalimaalla ei uudistuksesta ollut vielä tänäänkään tietoa, ja siellä pääsiäisliikenne sujuikin ilman ruuhkia.

Uudistus oli sen sijaan voimassa myös Lapin kansainvälisillä rajanylityspaikoilla Rajajoosepissa Ivalossa ja Kelloselällä Sallassa. Siellä jonoja ei kuitenkaan syntynyt autoilijoiden pienen määrän takia.

Autositoumuksella autoilija sitoutuu tuomaan rajan yli viemänsä auton myös takaisin. Sitoumus koskee sekä suomalaisia että venäläisiä autonkuljettajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme