Mainos
Mainos

Rajatarkastukset uusiin EU-maihin loppuvat lentoasemilla

Rajatarkastukset lentoasemilla loppuvat Viroon ja kahdeksaan muuhun uuteen EU-maahan matkustavilta sunnuntaina. Tallinnan meriliikenteessä tästä edusta päästiin nauttimaan jo joulukuussa.

Sunnuntaina lentomatkustajien Schengen-alue laajenee Viron lisäksi Latviaan, Liettuaan, Puolaan, Unkariin, Tshekkiin, Slovakiaan, Sloveniaan ja Maltaan.

Vaikka Schengen-säännöstön mukaan sisärajatarkastukset poistuvatkin jäsenvaltioiden väliltä, kyse ei kuitenkaan ole samanlaisesta passivapaudesta kuin Pohjoismaiden välillä, Rajavartiolaitos muistuttaa.

Matkustajalla täytyy siis yhä olla kohdemaassa hyväksytty matkustusasiakirja: passi, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti tai sähköinen henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Rajavartiolaitos muistuttaa myös, että kuljetusyhtiöt tarkastavat matkustajien matkustusasiakirjoja myös Schengen-alueen sisäliikenteessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme