Mainos
Mainos

Rajavartijoista on tulossa syrjäseutujen poliiseja

Rajavartiosto saa uusia poliisivaltuuksia, jos eduskunta hyväksyy valmistelussa olevan rajavartiolain uudistuksen. Rajavartija voisi jatkossa puuttua välittömästi laittomuuksiin ilman poliisilta hankittua lupaa.

Itärajan pinnassa rajavartijat tutustuvat tuleviin tehtäviin partioimalla yhdessä poliisin kanssa. Jos eduskunta myöntää rajavartiolain uudistuksen, saavat rajavartijat lukuisia poliisivaltuuksia, kertoo everstiluutnantti Olli Lampinen Pohjois-Karjalan rajavartiostosta.

- Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitotehtävät. Myös sellaiset välitöntä puuttumista edellyttävät laittomuudet ja järjestyshäiriöt, jotka sinällään kuuluvat poliisille, mutta jotka rajamies voi uusin valtuuksin hoitaa, jos poliisi on kaukana.

Kylien turvallisuustilanteen lisäksi uudet valtuudet tehostavat varmasti myös maastoliikennevalvontaa Itä- ja Pohjois-Suomessa, sanoo uravastaava Heikki Sihvonen.

- Pikkuisen on sellaista ilmennyt, että nopeudet ovat ruvenneet karkailemaan ainakin hoidetuilla reittiosuuksilla. Siellä tahdotaan ajaa yli lain sallimat 60 kilometriä tunnissa.

Rajavartiostolle lakimuutos on mieluisa. Se lisää työn kiinnostavuutta ja vaativuutta ja näkyy ehkä myös palkassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme