Mainos
Mainos

Rajavartiolaitoksen kone lähtee Kanariansaarille

Suomalainen kone avustaa Espanjan viranomaisia laittoman pakolaisvirran valvonnassa. Kanarialle lähtee kaksi miehistöä ja kone on alueella reilut pari viiikkoa.

Suomen Rajavartiolaitos lähettää Dornier-valvontalentokoneen tukemaan Espanjan Kanariansaarten rajavalvontaa ja laittoman maahantulon torjuntaa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Rajavartiolaitoksen ilma-alus osallistuu EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin järjestämiin EU:n yhteisiin valvontaoperaatioihin.

Dornier partioi Kanariansaarten lähialueella ja ilmoittaa havainnoistaan operaation valvontakeskukseen, joka ohjaa alueelle aluksia.

- Valvontakoneen käytöllä voidaan pelastaa ihmishenkiä, sillä laittomat maahantulijat saapuvat Kanariansaarille erittäin huonokuntoisilla aluksilla, Rajavartiolaitoksesta kerrotaan.

Vartiolentolaivue lähettää yhden Dornier-koneen, vaihtomiehistön ja yhteysupseerin ensi lauantaista joulukuun 12:nteen asti. Koneen miehistö vaihdetaan operaation puolivälissä. EU:n rajaturvallisuusvirasto korvaa Rajavartiolaitokselle aiheutuvat kustannukset. Operaatioon osallistuvat myös Italia ja Portugali.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot