Mainos
Mainos

Rajavartiolaitoksen tunnus taas rasismisivuilla

Rajavartiolaitoksen nimi ja tunnuskuva on liitetty jälleen internetissä leviävään rasistiseksi luokiteltavaan kuva- ja tekstimateriaaliin. Rajavartiolaitoksen näkemyksen mukaan materiaalin levittäjä on saattanut syyllistyä rikokseen.

Rajavartiolaitoksen mukaan tunnusta ja nimeä käytettiin väärin ensi kerran vuonna 2004. Tuolloin asiasta tehtiin rikosilmoitus. Materiaalista on tullut sen jälkeen lähes vuosittain ilmoituksia kansalaisilta, ja Rajavartiolaitos on omalta osaltaan ilmoittanut asiasta poliisille ja kehottanut sivuston ylläpitäjää poistamaan aineiston.

Rajavartiolaitos tuomitsee jyrkästi kyseisenlaisen materiaalin levittämisen ja pitää erityisen raskauttavana Rajavartiolaitoksen virallisen tunnuksen käyttöä rasistisessa yhteydessä. Lisäksi Rajavartiolaitos muistuttaa, että sen virallisen tunnuskuvan käytöstä on säädetty yksiselitteisesti, että tunnuskuvan käyttäminen ilman Rajavartiolaitoksen esikunnan lupaa muihin kuin Rajavartiolaitoksen viranomaistarpeisiin on kielletty.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme