Mainos
Mainos

Rajavartiolaitos palauttaa sisärajatarkastukset

Sisärajatarkastukset keskittyvät keskeisimmille lentoasemille ja merkittävimpiin satamiin. Matkustajien ei tarvitse pitää mukanaan mitään tavallisesta poikkeavia matkustusasiakirjoja.

Rajavartiolaitos palauttaa Suomen sisärajatarkastukset maanantaista alkaen. Tarkastukset jatkuvat 29. marraskuuta asti. Menettelyllä halutaan varmistaa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden turvajärjestelyt.

Sisärajatarkastukset kohdennetaan käytännössä keskeisimmille lentoasemille ja merkittävimpiin satamiin. Lisäksi matkustajia voidaan tarkastaa muun muassa Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisellä maarajalla.

Kaikkia rajanylittäjiä ei aiota tarkastaa, vaan tarkastukset kohdennetaan viranomaisten määrittelemiin riskiryhmiin ja -henkilöihin. Matkustajien ei tarvitse pitää mukanaan mitään tavallisesta poikkeavia matkustusasiakirjoja.

Yleensä Schengen-maiden välillä voi liikkua vapaasti ilman tarkastuksia. Vanhoihin käytäntöihin on palattu toisinaan muun muassa suurten yleisötapahtumien yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme