Mainos
Mainos

Rajavartiolaitos perää oikeusasiamiehen arviota

Rajavartiolaitos pyytää, että ulkopuolinen taho arvioi sen toiminnan Suomeen pyrkineen georgialaisryhmän kohtelussa.

Rajavartiolaitoksen päällikkö Jaakko Smolander toivoo, että eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio perehtyisi Suomeen pyrkineen georgialaisryhmän saamaan kohteluun.

Pyynnön taustalla ovat Rajavartiolaitoksen mukaan julkisuudessa esitetyt vihjailut ja syytökset liittyen siihen, mitä Vaalimaan rajanylityspaikalla maaliskuun puolivälissä tapahtui.

Bussilastillinen georgialaisia oli ylittämässä rajaa Vaalimaalla, kun rajavartijat pysäyttivät auton. Viranomaiset epäilivät, että kyydissä olleet 48 naista yritettiin kuljettaa Eurooppaan ihmiskaupan uhreiksi tai laittomaan työhön. Sittemmin heidät käännytettiin.

Georgialaiset ovat sanoneet, että heitä kohdeltiin rajalla asiattomasti. Rajavartiolaitoksen mukaan heidän toiminnastaan ei ole ainakaan toistaiseksi tehty yhtään kantelua.

Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio oli perjantaina Tanskassa työmatkalla eikä ehtinyt kommentoimaan Rajavartiolaitoksen pyyntöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme