Mainos
Mainos

Rajavartiolaitos tutkinut nigerialaisten epäiltyjä rikoksia

Nigerialaistaustaiset henkilöt ovat muun muassa väärentäneet matkustusasiakirjoja sekä esiintyneet usealla eri henkilöllisyydellä.

Rajavartiolaitos on saanut päätökseen useiden nigerialaistaustaisten henkilöiden tekemiksi epäiltyjen rikosten esitutkinnan. Ne on annettu nyt syyteharkintaan. Rajavartiolaitoksella on lisäksi edelleen tutkittavana vastaavia tapauksia.

Yhdessä tapauksessa selvisi, että Suomessa vuodesta 2003 asunut nigerialaismies oli järjestänyt itselleen ja ainakin kolmelle muulle Suomessa asuvalle nigerialaiselle väärennettyjä matkustusasiakirjoja. Lisäksi selvisi, että mies oli mennyt naimisiin itselleen luomalla väärällä henkilöllisyydellä. Kaikkiaan miehellä todettiin olevan viisi eri henkilöllisyyttä.

Mies tuomittiin ensimmäisen kerran vankeuteen kaksi vuotta sitten, jolloin hänelle langetettiin yli kahden vuoden tuomio. Tällä hetkellä hän odottaa karkotusta.

Saman rikoksen esitutkinnan aikana tuli Rajavartiolaitoksen tietoon useita samankaltaisia rikoksia.

Lisäksi laitos sai viime vuoden marraskuussa kiinni nigerialaisen miehen, jonka epäiltiin syyllistyneen muun muassa laittoman maahantulon järjestämiseen. Esitutkinnan mukaan mies toimi osana järjestäytynyttä rikollisjärjestöä. Ryhmä oli erikoistunut ihmissalakuljetukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme