Mainos
Mainos

Rajavartioliitolle ei herunut lakkolupaa

Rajavartioliitto ei ole saanut emojärjestöltään Pardialta lupaa lakkovaroituksen jättämiseen.

STTK:laisen palkansaajajärjestö Pardian ylimääräinen hallitus on tänään käynyt asiasta pitkän keskustelun, minkä jälkeen hallitus päätyi vetoamaan osapuoliin neuvottelujen jatkamisen puolesta.

Rajavartioliitto ehti jo aiemmin viikolla päättää ja myös tiedottaa lakkovaroituksesta. Lakkovaroituksen jättäminen edellyttää lupaa Pardialta, joka allekirjoittaa rajavartijoiden virkaehtosopimuksen. Kyseessä olisi ollut laiton työtaistelu, sillä alalla on voimassa oleva sopimus. Myös Pardia on valmis osallistumaan neuvotteluihin.

Rajavartiolaitoksen esikunnasta on jo tullut neuvottelukutsu ensi tiistaiksi. Lakkosuunnitelmien syynä oli liiton tyytymättömyys Rajavartiolaitoksen neuvottelu- ja palkkapolitiikkaan. Erityisesti kiistaa on palkkajärjestelyihin varatun muutaman miljoonan markan lisäpotin kohdentamisesta. Työnantaja kohentaisi varoilla mm. nuorten rajavartijoiden palkkoja, kun liitto jakaisi rahat virkaiän mukaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme