Mainos
Mainos

Rajavartioliitto vaatii työnantajaa takaisin neuvottelupöytään

Rajavartioliiton mielestä rajavartijoiden työn vaativuusarvioinneissa on tehty virheitä, jonka takia samoja tehtäviä tekevät työntekijät ovat eriarvoisessa asemassa.

Rajavartioliitto vaatii työnantajaa korjaamaan uuden palkkausjärjestelmän vaativuusarviointia. Liiton mukaan työn vaativuusarvioinneissa on tehty virheitä, jonka takia samoja tehtäviä tekevät työntekijät ovat eriarvoisessa asemassa.

Rajavartioliitto vaatiikin tiedotteessaan Rajavartiolaitosta palaamaan pikaisesti neuvottelupöytään ongelmien ratkaisemiseksi. Työtehtävien arvioinnin lisäksi työntekijäpuoli on tyytymätön muun muassa koiramiesten ansioiden pudotuksiin sekä suunnitelmiin ulkoistaa ruokahuolto.

Rajavartioliitto hyväksyi työtaistelun jälkeen heinäkuussa uuden työehtosopimuksen, joka muutti rajavartioiden palkkausjärjestelmän. Lokakuussa liitto kritisoi työnantajaa palkanmaksun viivyttelystä, ja se suunnitteli myös mielenilmauksien järjestämistä. Tuolloin Rajavartiolaitos vastasi täyttäneensä kaikki velvoitteensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot