Mainos
Mainos

Rajavartiosto: Varastettua tavaraa nyt helpompi viedä

Rajavartiolaitos myöntää, että rajavartioiden lakon aikana Suomesta pystytään kuljettamaan rajan yli varastettua tavaraa tavallista helpommin.

Rajavartiolaitos myöntää, että varastettua tavaraa menee Suomesta rajan yli rajavartijoiden lakon aikana. Syynä on lähtevän liikenteen aikaisempaa keveämpi tarkastus. Lakkolaisten arvion mukaan varastettujen autojen lisäksi itärajan yli karkaa erityisesti pienkoneita, kuten perämoottoreita.

Suomesta pääsee nyt Venäjälle käytännössä passia vilauttamalla. Itään matkalla olevia kuormia ei lakon aikana ehditä tutkia. Kaistatarkastuksista on jouduttu luopumaan, sillä siihen eivät resurssit riitä.

Rajavartioliiton hallituksen jäsen Jorma Summanen kertoo, että tällä hetkellä työstä puuttuvat rajalta sellaiset ammattilaiset työstä, jotka pystyvät tehokkaasti valvomaan ja identifioimaan esimerkiksi autoja.

Kapteeni Juha Kivelä Pohjois-Karjalan rajavartiostosta ei kuitenkaan usko, että esimerkiksi Niiralassa raja vuotaisi, ainakaan vielä.

Varastettua tavaraa on kuitenkin todennäköisesti jopa odottanut hämärämiesten varastoissa viime viikot lakon alkamista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme