Mainos
Mainos

Raju salamointi jätti jälkeensä savuavia koteja

Salamat ovat sytyttäneet tuleen useita rakennuksia Hämeessä ja Varsinais-Suomessa.

Ainakin neljän rakennuksen kerrotaan palaneen salamoinnin sytyttäminä Varsinais-Suomessa. Kaksi omakotitaloa paloi pahoin Kemiönsaarella ja yksi Sauvossa. Lisäksi Aurassa tuhoutui ulkorakennus. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut paloissa.

Kumpikin Kemiönsaarella palaneista taloista saattoi tärveltyä purkukuntoon. 70 neliömetrin omakotitalo oli asuinkäytössä, toinen oli loma-asuntona. Loma-asunnosta paloi katto, ja palomestari kertoi savun ja sammutusveden tehneen pahaa jälkeä sisätiloissa.

Sauvossa 150-neliöisen omakotitalon katon epäillään syttyneen salamaniskusta. Talon kattorakenteet vaurioituivat palossa täysin, ja sisätiloihin tuli pahoja vesivahinkoja.

Aurassa liekit nielivät suuren ulkorakennuksen. Palokunta esti tulen leviämisen vieressä olevaan autiotaloon.

Ukkonen aiheutti muutakin vahinkoa. Puolilta päivin Salon Halikossa suljettiin Paimioon johtava Vanha Turuntie, koska tiellä oli liikaa vettä rankkasateen vuoksi.

Hämeessä neljä tuhoutunutta rakennusta

Salama sytytti kaksi rakennusta palamaan Lopella Kanta-Hämeessä varhain aamulla. Tulipalot syttyivät lähes samanaikaisesti eri puolilla paikkakuntaa.

Molemmissa paloissa salama meni puhelinjohtoja pitkin sisään ja sytytti tulipalon. Lopen Juhalassa syttynyt palo oli sammunut ennen kuin palokunta ehti paikalle.

Toisessa palossa vahingot olivat suuremmat, kun kesämökki syttyi tuleen Loppijärven rannalla. Puhelinjohdoista alkanut palo levisi mökin seinärakenteisiin. Mökissä olleet ihmiset joutuivat pakenemaan sankkaa savua ulos.

Päällisin puolin mökki säilyi kunnossa, mutta sisätiloihin tuli mittavat savu- ja nokivahingot.

Myös Valkeakoskella salamat ovat tehneet tuhoa. Päivystävän palomestarin Lauri Paavilaisen mukaan kaksi salamaa on lyönyt muutaman minuutin välein vain kilometrin päässä toisistaan sijaitseviin taloihin.

Molemmat talot ovat syttyneet palamaan sähkölaitteista. Paavilaisen mukaan molemmissa tapauksissa selvittiin onneksi vähällä, eikä palo päässyt tekemään suuria tuhoja. Myöskään vesi- tai savuvahinkoja ei syntynyt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme