Mainos
Mainos

Raju ukkonen riehui Kotkassa

Raju ukkonen toi runsaasti vettä ja rakeita Kotkaan iltapäivällä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan ukkosta esiintyi kauttaaltaan Etelä-Suomessa.

Kotkassa satoi kello 15.00 aikoihin erityisesti Kotkansaarella riehuneessa ukkosessa vettä kaduille kymmeniä senttimetrejä ja rakeita nurmikot ja tienpientareet valkeiksi. Viemärit eivät ehtineet vetää kaikkea sadevettä, jota oli kaduilla palokunnan arvion mukaan parhaimmillaan kolmisenkymmentä senttimetriä.

Talojen vesirännit olivat jääkylmiä, kun rakeet pakkautuivat niihin. Katujen viemäreistä irtosi veden paineessa kansia ja autoilla oli vaikeuksia liikkua syvissä lätäköissä.

Palokunta joutui apuun, kun vesi tulvi muun muassa Kotkansaaren keskustassa olevaan liikehuoneistoon. Myös Liikekeskuksessa autojen pysäköintihallissa lainehti.

Kaakkois-Suomen hätäkeskuksen mukaan Kotkan rajuilman jälkeen alkoi rankkasade Kouvolassa.

Ukkonen riehui iltapäivän lopulla myös Loviisan ja Porvoon seuduilla. Vaalimaalla oli pieni maastopalo. Palokunnan arvion mukaan sen sytytti salama, mutta palo saatiin tyrehtymään alkuunsa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme