Mainos
Mainos

Rakennemuutosjohtaja: Meriteollisuuden asemaa tarkastellaan lomien jälkeen

Rakennemuutokseen reagointi -työryhmän puheenjohtaja Anssi Paasivirta toteaa MTV3 Uutisille, että päätös meriteollisuuden jatkosta äkillisen rakennemuutoksen (ÄRM) toimialana voidaan tehdä tarvittaessa nopeastikin.

– Mitään kokousta aiheen tiimoilta ei ole sovittu, mutta joululomien jälkeen asiaa voidaan tarkastella.

Paasivirta toteaa, että tuen tarkoitus ei ole antaa tekohengitystä kannattamattomalle toimialalle vaan tarkoitus on löytää esimerkiksi alihankkijoille uutta toimintaa. Meriteollisuus on tällä hetkellä ainoa ÄRM-tuen piirissä oleva toimiala.

– Tuella on saatu aikaan uutta yhteistyötä esimerkiksi Brasilian kanssa, Paasivirta sanoo.

Paasivirran mukaan sellainen ajattelutapa on vanhanaikainen, että alihankkijat tekisivät töitä vain tietylle telakalle. STX Finland suhtautui aikaisemmin kriittisesti siihen, että alihankkijat työskentelisivät myös muille telakoille, mutta nyt ajattelutapa on Paasivirran mukaan kuitenkin muuttunut.

Työministeri Lauri Ihalainen (sdp) esittää, että meriteollisuus olisi äkillisen rakennemuutoksen toimiala myös jatkossa. Meriteollisuus on merkitty ärm-alaksi vuosiksi 2009-2012.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 29.12.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme