Mainos
Mainos

Rakennemuutostukia jakoon

Suurimman osan tänään jaettavasta rakennemuutostuesta saanee Pohjois-Karjalan seutu, jota koettelevat Perloksen jättimäiset irtisanomiset.

Valtioneuvosto päättää tänään äkillisen rakennemuutoksen tukirahojen jaosta.

Tässä vaiheessa aikomuksena on jakaa osa talousarviossa varatusta 30 miljoonan euron määrärahasta. Ennakkotietojen mukaan valtaosa summasta on menossa Pohjois-Karjalaan korjaamaan Perloksen lähdön aiheuttamia ongelmia. Tukea saavat myös Keski-, Kaakkois- ja Varsinais-Suomi.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen kiitteli eilen Joensuussa Pohjois-Karjalassa tehtyä selvitystyötä, jonka pohjalta tukirahoista on helppo tehdä selkeitä päätöksiä.

- Juuri sen tyyppisiin kohteisiin ne rahat mitä on tarjolla ovat käytettävissä, Pekkarinen totesi.

Koko 28 miljoonan summaa ei kuitenkaan jaeta tänään, vaan osa rahoista jätetään uusien pahojen päivien varalle.

Valtioneuvoston rahat eivät myöskään ole ainoa tuki, jota Pohjois-Karjala saa. Valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera on jo nykyisellään 31 miljoonan euron potilla merkittävä yritystoiminnan tukija Pohjois-Karjalassa. Sillä on valmiudet jopa tuplata tukensa alueella. Finnvera rahoittaa yrityksiä muun muassa lainoin, takauksin ja vientitakuin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme