Mainos
Mainos

Rakennerahastouudistuksella uutta potkua Kainuuseen

Työministeri Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan parhaillaan tekeillä oleva EU:n rakennerahastouudistus tuo uutta aluepoliittista potkua Kainuuseen.

-Tällä hetkellä näyttää siltä, että jos Suomen tavoitteet toteutuvat, niin Kainuun saama EU-rahoitus tulee nousemaan nykyisestä 300 miljoonasta markasta roimasti. EU-jäsenyys tulee jatkossa lisäämään merkittävästi Kainuun resursseja työllisyyden hoidossa, sanoi työministeri Jaakonsaari Hyrynsalmella tänään.

Uutta potkua Kainuussa kaivataan, sillä työttömänä maakunnan asukkaista on uusimpien tilastojen mukaan 24,4 prosenttia työvoimasta. Huonommin asiat ovat ainoastaan Lapin työvoimapiirin alueella.

-Kainuussa on työttömien määrä laskenut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 764 henkilöllä. Avoimien työpaikkojen määrä Kainuussa on kaksinkertaistunut viime vuodesta. Tämä on osoitus siitä, että talouden voimakas kasvu on alkanut vaikuttaa nyt myös Etelä-Suomen ulkopuolellakin, vakuutti työministeri.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme