Mainos
Mainos

Rakennukseksi kasvanut asuntovaunu ei ole enää retkeilyä

Kookkaan talovaunun voi rinnastaa rakennukseen, katsoo Kouvolan hallinto-oikeus. Lahti toimi oikein häätäessään Mukkulan leirintäalueelta asuntovaunuja ja pysyviä rakennelmia viime vuonna.

Asuntovaunumökkeily pisti viranomaisten silmään campingalueen tulevaisuutta pohdittaessa.

Vaunuja oli pystytetty osin Vesijärven rantakaistaleelle. Alueelle oli laitettu aitoja, terasseja, istutuksia, huvimajoja ja varastoja, jopa saunoja ja laitureita. Kummastusta herättivät myös muurattu grilli, hiekkalaatikko, postilaatikko sekä useat ns. talovaunut, joita ei ole rekisteröity liikenteeseen.

Leirintäalueen pitäjä hyväksyi "siivouksen", mutta 18 kausipaikkalaista valitti käytännön muuttumisesta yli kahdeksan vuoden jälkeen.

HaO:n mielestä Mukkulassa ei ollut kyse tavanomaisesta retkeilystä, jossa asuntovaunua voi pitää paikallaan ilman lupaa. Kookas talovaunu vaatii rakennusluvan ja pysyvät rakenteet toimenpideluvan. Häätö laittomalta leirintäpaikalta ei edes tuo valitusoikeutta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme