Mainos
Mainos

Rakennusalan työtapaturmat lisääntyneet

Rakennusalan työtapaturmien määrä kasvoi viime vuonna selvästi.

Rakennusliiton mukaan tapaturmia sattui peräti 8,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Erityisen nopeasti lisääntyi vuokratyöntekijöiden tapaturmien määrä. Niissä tapahtui 12 prosentin lisäys.

Työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläisen mukaan tapaturmia lisäävät selvästi pätkätyöt, ylikireät aikataulut, työmaiden vaihtuvuus ja vuokratyövoiman huono perehtyminen työmaiden muuttuviin oloihin.

Rakennustyömaa on Jääskeläisen mukaan vaarallinen paikka etenkin kokemattomalle vuokratyöntekijälle, joka joutuu tekemään työnsä kovassa kiireessä.

Työtapaturmien määrää on lisännyt myös se, että rakennusalalla tehtiin viime vuonna selvästi enemmän työtunteja kuin edellisvuonna.

Jääskeläisen mukaan työsuojelussa on tapahtunut parannusta oikeastaan vain muutamassa suuressa rakennusalan yrityksessä.

Rakennusliitossa uskotaan, että ulkomaisille työntekijöille sattuvat tapaturmat jäävät useimmiten tilastojen ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot