Mainos
Mainos

Rakennusjäte kiertää jo paremmin

Kiinteistö- ja rakennusala ovat yhdistämässä voimiaan ympäristönsuojelussa, pitkälti kuluttajien painostuksesta. . Ympäristöystävällinen rakentaminen pyrkii muun muassa säästämään energiaa ja hyödyntämään rakennusjätettä mahdollisimman pitkälle.

Helsingin keskustassa sijaitsevan Skandic-hotellin työmaan rakennusjätteistä menee 15-18 prosenttia kaatopaikalle ja loput kierrätykseen. Jätettä kertyy nelisen kiloa rakennuskuutiota kohti. Tutkijat arvioivat rakennustyömaajätteiden eri osasten energia- ja ympäristösisältöä. Urakoitsijat ja materiaalintuottajat tekevät yhteistyötä, kierrätys pelaa, ympäristöosaamisesta on tullut kannattavaa liiketoimintaa.

Tarja Hakulisen jutussa kuulet, kuinka paljon ympäristöystävällisyyteen rakennustyömailla oikein satsataan. Haastattelussa Skanskan aluevastaava Tuomo Nykänen ja Rakennusteollisuuden keskusliiton johtaja Veikko Myllyperkiö. (Kesto 1 52 )

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot