Mainos
Mainos

Rakennuskonevuokraamot saavat pitää mustaa listaa

Rakennuskonevuokraamot ovat saaneet tietosuojalautakunnalta luvan pitää rekisteriä ammattirikollisista. Teknisen kaupan liiton mukaan konevuokraamot yrittävät saada sulkulistan avulla kuriin rikolliset tilaustyöt.

Tilaustöillä tarkoitetaan tapauksia, joissa rikollinen vuokraa koneen joko omilla tai varastetuilla papereilla. Tämän jälkeen hän luovuttaa koneen tilaajalle pientä korvausta vastaan. Vaikka poliisi saisikin vuokraajan kiinni, on hän tavallisesti varaton ja kadonnut kone jää vuokraamon tappioksi. Vuokrauspetoksia ei kirjata luottotietoihin, joten sulkulista on ainoa tapa suojautua tämänkaltaiselta rikollisuudelta.

Tähän mennessä vain pankit ja vakuutusyhtiöt ovat saaneet pitää sulkulistaa rikollisista. Nyt konevuokraamot saavat lähettää varoituksia toisilleen rikollisista. Varoitusfaksit kootaan sulkulistaksi. Järjestelmässä on mukana noin 120 konevuokraamoa ympäri Suomea.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme