Mainos
Mainos

Rakennusliitto moittii nykyistä työttömyysturvaa

Rakennusliitto kaipaa työttömyysturvaan nopeita muutoksia, jotta työttömyyskassoja nykyisin piinaavista ruuhkista päästäisiin eroon. Rakennusliiton valtuuston mukaan nykyinen työttömyysturvajärjestelmä on niin vaikea ja byrokraattinen, etteivät kassat selviä tästä suurtyöttömyyden kohdatessa. Etenkin osaavien, työttömyysturvan hallitsevia työntekijöiden löytäminen on osoittautunut vaikeaksi äkillisesti lisääntyneen työttömyyden aikana.

Rakennusliitto vaatiikin pysyvää työttömyysturvan ja sen käsittelyn yksinkertaistamista. Liiton mukaan tämä voitaisiin tehdä esimerkiksi poistamalla lomakorvausten jaksotus sekä ansiopäivärahojen sovittelu ainakin niiltä, jotka tekevät lomautuksen vuoksi lyhennettyä työviikkoa tai vastaanottavat lyhytaikaisia kokopäivätöitä.

Hallituksen esitystä työttömyysturvan ennakkomaksusta Rakennusliitto pitää oikeansuuntaisena, sillä se turvaa työttömälle kassan maksaman ensiavun nykyistä nopeammin. Liitto muistuttaa kuitenkin, että työttömyyskassojen ruuhkaa esitys ei helpota, sillä se lisää kassojen työmäärää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot