Mainos
Mainos

Rakennusliitto: Rakentajat unohdettu kattosortumien selvittelyssä

Rakennusliitto muistuttaa tiedotteessaan, että rakentajat ovat puhuneet toistuvasti työehtojen polkemisen ja kiireen vaikutuksista rakentamisen laatuun.

Rakennusliitto moittii ympäristöministeri Jan-Erik Enestamia rakentajien näkemyksien sivuttamisesta kattosortumien tutkimuksissa. Selvitystyöhön on valittu suunnittelijoita ja rakennuttajia, mutta ei rakennusteollisuuden työntekijöitä.

Rakennusliiton hallitus muistuttaa, että rakentajat ovat puhuneet toistuvasti vaarasta, joka aiheutuu kireistä aikatauluista, pätkätöistä ja halvimman mahdollisen työvoiman käytöstä. Liiton mukaan jatkuva kiire ja työehtojen polkeminen sopivat huonosti yhteen laadukkaan rakentamisen kanssa.

- Suomalaiset rakentajat tietävät edelleen erittäin hyvin sen, miten tässä maassa rakennuksia tehdään. Miksi sitä tietoa ei haluta käyttää? Esiin nousee väkisin epäilys, että rakentamisen todelliset virheet halutaan lakaista näkymättömiin, liitto katsoo tiedotteessaan.

Liiton mukaan työvoiman ammattitaitoon on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota vapun jälkeen, kun uusien EU-maiden työntekijät voivat työskennellä Suomessa entistä vapaammin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme