Mainos
Mainos

Rakennusliitto uhkaa putkimiesten lakolla

Rakennusliitto aikoo jättää putki- ja ilmastoasentajia koskevan lakkovaroituksen perjantaina. Lakko koskisi koko alaa eli noin 5000 työntekijää.

Liiton kaikki nykyiset työehtosopimukset umpeutuvat kuun vaihteessa. Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjunieme sanoo, että suurimman alan eli talonrakennusalan neuvottelut ovat edenneet "asiallisesti", eikä sinne ole toistaiseksi tulossa työtaistelu-uhkaa.

Sama koskee muitakin aloja, ehkä maalareita lukuun ottamatta, hän ennakoi.

Rakennusliiton hallitus arvioi neuvottelutilannetta huomenna. Lakko alkaisi siitä aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

LVI-alan neuvotteluissa kiistellään muun muassa työsuojeluvaltuutetun asemasta. Työnantajapuoli arvostelee, että Rakennusliiton ajatuksissa ei niinkään ole työturvallisuus, vaan ay-organisaation ujuttaminen pieniin, muutaman henkilön työpaikkoihin ja päällekkäisen rakenteen luominen isoihin talotekniikkayrityksiin.

Rakennusliitto on jo aiemmin uhannut ylityökiellolla maaliskuun alusta. Kielto koskisi lattianpäällystystä lukuunottamatta kaikkia aloja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot