Mainos
Mainos

Rakennuslupien kuutiomäärä väheni kesäkuussa

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiometrimäärä väheni kesäkuussa.

Rakennustyomaan miehet toissa

Tilastokeskuksen rakennuslupatilastojen ennakkotietojen mukaan rakennuslupia myönnettiin 4,4 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli 4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Niin asuin- kuin maatalousrakennustenkin lupakuutiot vähenivät.

Sen sijaan liike- ja toimistorakennusten sekä julkisten rakennusten kuutiomäärät kasvoivat viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Koko alkuvuoden aikana myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä on kuitenkin kasvanut hieman.

Tammi-kesäkuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia 22,4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on prosentin verran enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomääräkin oli viidenneksen suurempi kuin vuosi sitten. Maatalousrakennusten lupakuutiot sitä vastoin vähenivät yli viidenneksen viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Kaikkiaan 20 500 uutta asuntoa sai rakennusluvan tammi-kesäkuussa. Määrä oli 5 prosenttia viimevuotista suurempi. Kerrostaloasuntojen luvat lisääntyivät 13 prosenttia ja rivitaloasuntojen 8 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuusta.

Omakotiasunnoille lupia myönnettiin 5 prosenttia vähemmän kuin vuonna 1999. Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot