Mainos
Mainos

Rakennuslupien määrä vähentynyt

Rakennuslupia myönnettiin toukokuussa kaikkiaan 3,7 miljoonan kuutiometrin edestä eli yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Julkisia rakennuksia ja vapaa-ajan asuinrakennuksia lukuunottamatta kaikkien rakennustyyppien kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista. Tammi-toukokuussa koko uudisrakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli kuitenkin vielä prosentin verran suurempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kaikkiaan lupia myönnettiin runsaan 17 miljoonan kuutiometrin rakentamiseen. Liike- ja toimistorakentamisen lupakuutiot lisääntyivät viime vuoden tammi-toukokuusta viidenneksen eli 3,5 miljoonaan kuutiometriin. Tästä määrästä yli puolet oli pääkaupunkiseudulla.

Maatalousrakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä sen sijaan oli neljänneksen pienempi kuin tammi-toukokuussa vuosi sitten. Rakennusluvan sai ajanjaksolla yli 16000 uutta asuntoa, mikä on viisi prosenttia edellisvuotista enemmän.

Kerrostaloasuntojen lupamäärä kasvoi 16 prosenttia kun taas omakotiasunnoille lupia myönnettiin kuusi prosenttia vähemmän kuin viime vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot