Mainos
Mainos

"Rakennusten kasvikielto väärään maaliin ampumista"

Allergia- ja astmaliitossa pidetään huonekasvien poistamista julkisista rakennuksista väärään maaliin ampumisena.

Senaattikiinteistöt on suositellut kasvittomuutta ja ainakin Turussa kouluja kehotetaan luopumaan ruukkukasveista, koska mullasta voi levitä ilmaan haitallisia mikrobeja.

-Halusimme poistaa nimenomaan riskitekijänä nämä multapohjaiset viherkasvit, vaikka olemme tietoisia siitä että välttämättä tätä vaikutusta ei ole olemassa, toteaa suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikoski Turun kaupungin kasvatus- ja opetusvirastosta. 

Asiantuntija kehottaa puolestaan lisäämään huonekasveja.

-Huonekasvit ovat sillä tavalla hyödyllisiä, että ne puhdistavat sisäilmaa, eikä suinkaan niin että sinne tulisi mikrobeja,  toteaa asiantuntijalääkäri Timo Vanto Allergia- ja astmaliiton allergiatietokeskuksesta.

Vannon mukaan huonekasvit myös vähentävät stressiä ja alentavat verenpainetta.

-On huomattu, että että esimerkiksi sairaalapotilaat toipuvat nopeammin jos sairaalahuoneissa on viherkasveja, Vanto sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot