Mainos
Mainos

Rakennusten työturvasta tarkempi asetus

Rakennuttajalla on jatkossa velvollisuus laatia rakennuskohteen ylläpitoa, huoltoa, kunnossapitoa ja korjaamista koskevat kirjalliset ohjeet, jotka sisältävät riittävät työturvallisuustiedot.

Hallitus haluaa parantaa rakentamisen turvallisuutta uudella asetuksella, joka määrittelee entistä tarkemmin rakennushankkeiden suunnitteluun, valmisteluun ja toteutukseen liittyvät työturvallisuusvelvoitteet. Marraskuun alusta voimaan tuleva asetus täsmentää erityisesti rakennuttajan vastuita.

Rakennuttajalla on jatkossa velvollisuus laatia rakennuskohteen ylläpitoa, huoltoa, kunnossapitoa ja korjaamista koskevat kirjalliset ohjeet, jotka sisältävät riittävät työturvallisuustiedot. Samalla rakennustyömaan työympäristöä ja työturvallisuutta koskevia velvoitteita tarkennetaan.

Rakennuttajan on huolehdittava, että työturvallisuusasiakirjojen tiedot ja muutokset välitetään suunnittelijoille ja päätoteuttajalle. Ne pitää käsitellä yhdessä ennen rakennustyön alkua, ja päätoteuttajan on esitettävä rakennuttajalle rakennustöiden työturvallisuutta koskevat suunnitelmat.

Asetus on valmisteltu kolmikantaisesti sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosaston, työmarkkinajärjestöjen ja elinkeinoelämän kesken. Sen pyrkimyksenä on vähentää rakennuksilla sattuvia työtapaturmia, ammattitauteja ja sairauspoissaoloja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme