Mainos
Mainos

Rakennusteollisuus vaatii tukea vuokra-asuntotuotantoon

Rakennusteolllisuus RT ry:n puheenjohtaja Timo U. Korhonen vaatii valtiolta tukea vuokra-asuntotuotantoon.

-Tänä vuonna pelko on siinä, että ruvetaan hillitsemään. Näitä tukitoimia, joilla hallitus lähti pontevasti parantamaan asuntorakentamista viime vuonna, pitäisi ehdottomasti jatkaa, eikä ruveta pistämään jarruja päälle.

Jos valtion tukemaa tuotantoa rajoitetaan, Korhonen uskoo sen näkyvän välittömästi huononevina työllisyyslukuina.

-Työttömyyden kannalta elämme hyvin vaarallisia hetkiä. Tällä hetkellä työttömänä tai lomautettuna on noin 30 000 henkilöä ja määrä tulee kasvamaan noin 10 000 – 15 000, jos rakentamisen volyymia ei saada pidettyä nykyisellä tasolla.

Korhonen näkee kuitenkin, että lähtökohdiltaan vuosi on asuntorakentamiselle hyvä matalien korkojen ja kuluttajien luottamuksen ansiosta.

Suomen suurin rakennusliike YIT odottaa, että asuntokauppa vilkastuu tänä vuonna selvästi sekä Suomessa että Venäjällä.

Taloustaantuma hyydytti asuntokaupan, ja markkinoilla on nyt vain vähän uusia asuntoja.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu

KATSO TIMO U. KORHOSEN HAASTATTELU (TOIM. LEEA OLLIKAINEN)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot