Mainos
Mainos

Rakennustyömaiden työtapaturmat lisääntyneet

Rakennustyömaalla sattuu entistä useammin työtapaturmia, vaikka muilla aloilla määrä on saatu vähenemään. Rakennustöissä riski joutua työtapaturmaan on lähes kolminkertainen muihin aloihin verrattuna.

Koko maata koskevat ennakkotiedot viime vuoden työtapaturmista julkistettiin Turussa tänään.

Työtapaturmia sattui Suomessa viime vuonna noin 127 000, kymmenessä vuodessa vähennystä on jopa 50 000. Rakennusalalla suunta on kuitenkin väärä: tapaturmien määrä on lisääntynyt, vaikka alan työtunnit ovat vähentyneet.

Rakennusalalla on vuosikymmenet tehty töitä tapaturmien vähentämiseksi. Tapaturmaraportit kertovat, että tehtävää on kuitenkin vielä paljon. Rakennuksilla sattuukin työtapaturma joka kuudes minuutti.

Tapaturmavakuutuslaitosten liitto kokoaa tiedot kaikista Suomessa sattuneista työtapaturmista. Työkuolemien määrä on vähentynyt: viime vuonna kuolemantapauksia oli 163.

Ammattitautikuolemien suurin syyllinen löytyy vuosikymmenien takaa, sillä asbesti aiheutti viime vuonna 85 kuolemantapausta, vaikka asbestin käyttö Suomessa kiellettiin vuonna 1993.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.02.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme