Mainos
Mainos

Rakennustyömailla puutteita työsuojelussa

Pienillä rakennustyömailla sattuu Rakennusliiton mukaan entistä enemmän onnettomuuksia. Ongelmana pidetään sekä tiedon puutetta että välinpitämättömyyttä.

Pienillä rakennustyömailla on runsaasti puutteita työsuojelussa, erityisesti telineissä ja putoamissuojauksessa, kertoo Rakennusliiton selvitys. Vakavampien puutteiden lisäksi laiminlyöntejä paljastui muun muassa työterveyshuollossa sekä henkilöstötiloissa.

Laiminlyönnit kostautuvat työtapaturmina, joiden määrä on lisääntynyt selvästi. Viime vuonna tapaturmia sattui kaikkiaan noin 18500 eli yli kymmenen prosenttia edellisvuotta enemmän. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia rakennustyömailla on sattunut tänä vuonna yhdeksän.

Ongelmana pienillä työmailla on sekä tiedon puute että välinpitämättömyys. Rakennusten työturvallisuudesta on sinänsä riittävästi säädöksiä, mutta niiden toteuttamista ei pystytä valvomaan tarpeeksi, Rakennusliiton työsuojelusihteeri Veijo Huotari arvioi.

Marraskuun alussa voimaan astuu uusia säädöksiä, joissa yksilöidään entistä tarkemmin niin työn tilaajan, pääurakoitsijan kuin aliurakoitsijankin velvoitteita. Tulevaisuudessa kokonaisvastuu työturvallisuudesta nojaa entistä selvemmin rakennuttajaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot