Mainos
Mainos

Rakennustyömaille ei tulvi enää ulkomaista työvoimaa

Yli puolet rakennusyrityksistä arvioi, että ulkomaisen työvoiman osuus pysyy ennallaan tai jopa laskee seuraavan kolmen vuoden aikana, ilmenee Rakennusteollisuuden työvoimakyselystä.

Ulkomaisen työvoiman osuuden kasvu on jo hidastunut. Työvoimakyselyn mukaan ulkomaisten työntekijöiden osuus on noussut enää keskimäärin kahdella prosenttiyksiköllä parin viime vuoden aikana. Aiemmin kasvuvauhti oli viisi prosenttiyksikköä vuodessa.

– Kasvupyrähdys on ohi, ja tilanne on vakiintumaan päin, kertoo toimialajohtaja Kim Kaskiaro Rakennusteollisuudesta.

Ulkomaisen työvoiman osuus työntekijöistä on runsas viidennes talonrakentamisessa ja alle 10 prosenttia infrarakentamisessa.

Rakennusteollisuuden arvion mukaan 70-80 prosenttia ulkomaisista rakentajista tulee Virosta ja 10 prosenttia Puolasta ja muualta itäisestä Euroopasta. Loput ovat Venäjältä tai muista EU:n ulkopuolisista maista.

Ulkomaisia työntekijöitä on eniten Uudellamaalla, jonka osuus Suomen talonrakentamisesta on noin puolet.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot