Mainos
Mainos

Rakennusvalvontavirasto: Suurimmassa osassa rakennustyömaista huomautettavaa

Helsingin Rakennusvalvontavirasto joutuu huomauttamaan lähes jokaisesta pääkaupunkiseudulle rakennettavasta sade- ja kosteussuojasta rakennusyrityksille.

Rakennusteknisen osaston päällikön Risto Levannon mukaan kaksi kolmasosaa kosteussuojista on puutteellisia.

– Joudumme antamaan suullisen huomautuksen arviolta kahdelle kolmasosasta rakennustyömaista. Yleisin ongelma on juuri kosteudenhallinta ja rakennuksen sääsuojaus, rakenneyksikön päällikkö Levanto Helsingin Rakennusvalvontavirastosta kertoo.

Levannon mukaan ensimmäiset huomautukset hoidetaan keskustelemalla rakennusyrityksen kanssa, mutta yli 30 prosenttia yrityksistä kieltäytyy ymmärtämästä puhetta, ja Rakennusvalvontavirasto joutuu puuttumaan huolimattomuuteen lisää.

– Kolmasosassa tapauksista joudumme puuttumaan enemmän kuin ensimmäisten keskustelujen verran. Jätkäsaaren Hitas-asunnon tapauksen kaltaisia määräyspöytäkirjoja joudumme kuitenkin onneksi tekemään vähemmän, Levanto tarkentaa.

Levanto arvioi, että puutteellisen rakentamisen ja siitä aiheutuvien kosteusvaurioiden syynä on rakennusyritysten ketjuttaminen ja liian kiire rakennusaikataulu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot