Mainos
Mainos

Rakentajille oppaat kosteus- ja homevaurioista

Rakennusalan ammattilaisille on valmistunut kaksi opaskirjaa, jotka neuvovat miten toimia kosteus- ja homevauriota kohdattaessa. Ne opastavat myös tekemään rakennuksen kuntotutkimuksen ja korjauksen. Julkaisijana on ympäristöministeriö ja kustantajana Rakennustieto Oy.

Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen kuntotutkimusohjeessa käsitellään viittä tyypillistä tilannetta: äkillinen kosteusrasitus, tiedossa tai näkyvissä oleva kosteus- tai homevaurio, homeeseen viittaavat mikrobitutkimuksen tulokset, yleinen epäily kuten haju tai asukkaiden oireilu ja ennakoiva selvitys esimerkiksi omakotitalon myyntiä varten.

Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen korjausopas puolestaan korostaa, että mitä nopeammin korjaukseen ryhdytään, sitä halvemmalla ja helpommalla niistä selvitään. Kirja auttaa vaurioiden syiden paikallistamisessa ja tarpeellisten toimien valinnassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme