Mainos
Mainos

Rakentaminen kasvaa tuntuvasti

Rakentaminen vilkastui jo viime vuonna ja kasvu jatkuu. Alan yritykset povaavat tämän vuoden rakentamiseen kymmeneksen lisäystä. Varsinkin valtion tukema asuntotuotanto vetää.

Rakennusteollisuuden keskusliiton mukaan viime vuonna rakennettiin aiempaa selvästi enemmän urheilu- ja kokoontumishalleja, varasto- ja maatalousrakennuksia sekä valtion tukemia asuntoja. Teollisuushalleja sekä myymälä- ja toimistotilaa sen sijaan tehtiin aiempaa vähemmän.

Lamasta huolimatta rakennuksia on koko ajan jonkin verran korjattu. Nyt jo puolet talonrakentamisen arvosta syntyy korjausrakentamisesta, ja korjaaminen työllistää yli puolet rakennustyöväestä.

Rakennusteollisuuden keskusliiton toimitusjohtajan Terho Salon mukaan rakennusalan työllistyminen on tähän asti ollut liian paljon suoraan työnhakijoiden ja työnantajien aktiivisuuden varassa. Hän toivoo työvoimahallinnolta nykyistä suurempaa panosta.
-Rakennusurakoitsijat toivovat työvoimahallinnolta kykyä seuloa työttömistä työnhakijoista sopivimmat ilmoitettuun tarpeeseen, Salo sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme