Mainos
Mainos

Rakentaminen pysyy vakaana

Rakennusteollisuus RT odottaa alan näkymien jatkuvan lähivuodet vakaana. Myös työpaikkojen määrän uskotaan pysyvän samana.

Rakennusteollisuus RT odottaa alan näkymien jatkuvan lähivuodet vakaana.

Järjestön tänään julkistaman suhdannearvion mukaan myös työpaikkojen määrä pysynee melko lailla viime vuoden lukemissa eli noin 145000:ssa.

Rakennusteollisuuden arvion mukaan tänä vuonna aloitetaan noin 31000 asunnon rakentaminen. Se olisi noin 2700 enemmän kuin viime vuonna. Koko rakentamismäärä jäisi niukasti pienemmäksi kuin viime vuonna, mutta ensi vuonna rakentamisen ennakoidaan jälleen kääntyvän hienoiseen 1 prosentin kasvuun.

Korjausrakentamisessa kasvua on odotettavissa jo tänä vuonna. Järjestön arvion mukaan kasvu olisi noin 4 prosenttia, kun viime vuonna pysyttiin nollassa.

RT:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Pentti arvioi suhdannekatsauksen julkistamistilaisuudessa, että tänä vuonna on järkevä aloittaa julkisia rakennushankkeita, koska kapasiteettia on saatavilla ja hinnat ovat edullisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot