Mainos
Mainos

Rakentamispalvelu Stara kiistää kaapelimokan

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara kiistää aiheuttaneensa Helsingin ja Pasilan rautatieasemat pimentäneen sähkövian.

Liikennevirasto kertoi eilen, että kaksi viikkoa sitten sattunut sähkövika johtui siitä, että Stara oli tehnyt kairauksia rata-alueella ja osunut kaapeliin. Liikenneviraston mukaan Stara olisi jättänyt noudattamatta ohjeistuksen kairaustöissä ja selvittänyt kaapelien sijaintia vain kaupungin johtotietopalvelusta, vaikka se ei rautatiealueella riitä.

Staran mukaan kaapeleiden sijainti selvitettiin kuitenkin normaalin käytännön mukaisesti ja ohjeita noudatettiin. Stara toteaa tiedotteessaan, että ohjeistuksessa on tarvittaessa yhteydenottopyyntö muihin toimijoihin erillistä kaapelinäyttöä varten. Tässä tapauksessa yhteydenottopyyntöä ei kuitenkaan ollut.

Sähkökatkos pimensi VR:n asemat Helsingissä ja Pasilassa 9. tammikuuta. Lisäksi lipunmyynti keskeytyi kymmenellä asemalla, eivätkä asemien kuulutukset ja matkustajainformaatio toimineet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot