Mainos
Mainos

Rakentamispalvelu Stara kiistää kaapelimokan

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara kiistää aiheuttaneensa Helsingin ja Pasilan rautatieasemat pimentäneen sähkövian.

Liikennevirasto kertoi eilen, että kaksi viikkoa sitten sattunut sähkövika johtui siitä, että Stara oli tehnyt kairauksia rata-alueella ja osunut kaapeliin. Liikenneviraston mukaan Stara olisi jättänyt noudattamatta ohjeistuksen kairaustöissä ja selvittänyt kaapelien sijaintia vain kaupungin johtotietopalvelusta, vaikka se ei rautatiealueella riitä.

Staran mukaan kaapeleiden sijainti selvitettiin kuitenkin normaalin käytännön mukaisesti ja ohjeita noudatettiin. Stara toteaa tiedotteessaan, että ohjeistuksessa on tarvittaessa yhteydenottopyyntö muihin toimijoihin erillistä kaapelinäyttöä varten. Tässä tapauksessa yhteydenottopyyntöä ei kuitenkaan ollut.

Sähkökatkos pimensi VR:n asemat Helsingissä ja Pasilassa 9. tammikuuta. Lisäksi lipunmyynti keskeytyi kymmenellä asemalla, eivätkä asemien kuulutukset ja matkustajainformaatio toimineet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme