Mainos
Mainos

Rakentamisvauhti kiihtyy

Uusille asunnoille oli syyskuun loppuun mennessä myönnetty kaikkiaan lähes 26000 rakennuslupaa. Viime vuonna vastaavaan aikaan lupia oli myönnetty 7000 vähemmän.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston mukaan rakennuslupa myönnettiin syyskuussa 2000 uudelle asunnolle. Omakotitaloille myönnettiin lupia kolmanneksen enemmän kuin vuosi sitten. Sen sijaan kerrostaloasunnoille myönnettiin selvästi vähemmän lupia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, ja myös rivitaloasuntojen luvat vähenivät.

Asuinrakennuslupien kuutiomäärät vähenivät viime vuoden syyskuusta, mutta kaikkien rakennuslupien kuutiot lisääntyivät yli kolmanneksella. Tämän vuoden syyskuussa rakennuslupia myönnettiin kolmen miljoonan kuutiometrin rakentamiseen.
Syyskuun loppuun mennessä uudisrakentamiseen oli myönnetty lupa lähes 30 miljoonalle kuutiometrille eli viidennes edellisvuotta enemmän.
Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme